Marţi, 24.Dec.2024, 02:44
Bine aţi venit Guest | RSS | Poze Haioase | Anunturi Vanzari |

Sorynik - O viaţă fără greaţă!

Principală | Înregistrare | Autentificare

Principală » Articole » Sanatate

Invata sa tratezi raceala acasa
Iti garantam ca alegerea facuta de a intra pe acest site pentru Invata sa tratezi raceala acasa, este ce-a mai buna si nu vei regreta! Invata sa tratezi raceala acasa, iti va potoli setea aceasta si curiozitatea despre interesele tale!

VEZI AICI: Invata sa tratezi raceala acasa

Invata sa tratezi raceala acasa

Durerea in gat, nasul infundat, durerile musculare, tusea, febra, sunt simptome destul de frecvent intalnite in aceasta perioada. Pe langa tratamentul recomandat de un specialist, simptomele racelii pot fi ameliorate si prin cateva metode simple.


Desi se spune ca o raceala dureaza in jur de o saptamana, cu totii ne dorim sa scapam de simptomele neplacute cat mai rapid. In cazul racelilor usoare, micile trucuri urmate acasa pot face minuni.

Nu uita insa ca doctorul este cel mai potrivit pentru a recomanda un tratament specializat. Nu lua medicamente "dupa ureche" pentru a evita eventuale complicatii.

1. Consuma cat mai multe lichide. Simptomele racelii si gripei pot duce la deshidratare, asa ca incearca sa consumi cat mai multe lichide. Apa, sucuri de fructe sau legume, supe, ceaiuri, toate acestea te pot ajuta sa lupti cu raceala. Recomandat este sa eviti pe cat posibil bauturile care contin cafeina, pentru ca acestea au efect diuretic. Ceaiurile din plante indulcite cu putina miere te pot ajuta sa scapi de durerea din gat.

2. Supa amelioreaza simptomele. Unul dintre cele mai vechi si eficiente remedii este si supa de pui. Un studiu aparut in anul 2000 in revista "Chest" arata ca supa de pui ajuta la ameliorarea simptomelor infectiilor tractului respirator superior.

"Cand te apleci deasupra unui bol cu supa de pui fierbinte si vaporii ajung la nas, deja incepi sa te simti mai bine. Insa o parte dintre beneficii sunt in mod clar pe parte emotionala. Pur si simplu te simti mai bine doar cand cineva iti pregateste supa," declara pentru publicatia WebMD dr. William Schaffner de la Scoala de Medicina din Nashville, (Tennessee).

3. Asculta-ti corpul. Daca nu te simti in stare pentru a face miscare si simti nevoia sa te odihnesti, atunci odihneste-te. Nu te forta pentru a face anumite activitati cand esti bolnava. Odihna face parte dintre metodele prin care organismul tau face fata luptei impotriva infectiilor. Nu reduce nici numarul orelor de somn. Potrivit dr. Schaffner, somnul ajuta sistemul imunitar sa functioneze corespunzator si din acest motiv este important sa ai parte de aproximativ 8 ore de somn in fiecare noapte.

4. Foloseste un umidificator de camera. Aerul umed ajuta in ameliorarea unor simptome precum durerea in gat sau nasul infundat. Daca nu ai un umidificator te poti folosi de baie. Porneste dusul si stai cateva minute in baie pentru a inhala aburul.

5. Baie cu aburi. Daca ai nevoie de o metoda rapida pentr deblocarea cailor respiratorii poti apela la baile de aburi. Pune la fiert un bol cu apa, iar cand e gata indeparteaza-l de pe foc. Acopera-ti capul cu un prosop si apleaca-te asupra bolului cu apa fierbinte respirand aburul timp de aproximativ 30 de secunde. De asemenea, poti adauga doua picaturi de ulei de menta sau eucalipt in apa fierbinte pentru o eficienta mai mare. Persoanelor care sufera de astm nu le este recomandata aceasta metoda.

6. Comprese calde. Aseaza-ti pe frunte si nas comprese calde pentru a ameliora migrenele sau durerile sinusale.

7. Gargara cu sare. Aceasta metoda te ajuta sa scapi de mucusul care se aduna in gat. De asemenea, poate ajuta la desfundarea urechilor, deschizand trompa lui Eustache.

8. Echinaceea. Radacina si florile de echinaceea sunt recunoscute pentru proprietatile vindecatoare a infectiilor. Studiile efectuate pana in prezent au dovedit ca echinaceea intareste sistemul imunitar, luptand impotriva simptomelor de raceala, gripa si alte infectii. Echinaceea poate fi administrata sub forma de tinctura, capsule sau ceai.

Cateva schimbari in alimentatie pot fi eficiente in ameliorarea simptomelor:

  • Usturoiul este o metoda sanatoasa pentru a condimenta mancarea. Are proprietati antimicrobiene si ajuta sistemul imunitar;
  • Consumul de banane te poate ajuta sa scapi de simptome precum greata, stare de voma si diaree;
  • Sucul de legume te va ajuta ste hidratezi si, in plus, are un continut bogat de antioxidanti.

Atentie! Daca simptomele se accentueaza si niciun remediu nu functioneaza, mergi imediat la medic.

Mai multe Invata sa tratezi raceala acasa

Cititi mai mult despre Invata sa tratezi raceala acasa



Sursa: Invata sa tratezi raceala acasa
Categorie: Sanatate | Adăugat de: Sorynik (14.Mai.2011) | Autor: SorBal.net E W
Vizualizări: 618 | Tag-uri: raceala, acasa, sa, invata, tratezi | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar

Conectare

Căutare

Statistici


Total online: 6
Vizitatori: 6
Utilizatori: 0